T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
RİZE / ÇAMLIHEMŞİN - Çamlıhemşin Çok Programlı Anadolu Lisesi

Tarihçemiz

         Okulumuz 1964-1965 Eğitim Öğretim yılında ; Merkez İlkokulu bünyesinde bir sınıfta  eğitim öğretime başlamış daha sonra yer darlığı nedeniyle 10 Aralık 1965 gününden itibaren belediye hal binasında okul içinayrılan üç dükkanda eğitime devam etmiştir.

          Eğitim- Öğretim bu şekilde devam ederken "Ortaokul Yaptırma Derneği" kurulmuş o dönemde okul   müdürü olan Ali ALEMDAR ve Dönemin Kaymakamı Erol Zihni GÜRSOY´ un çalışmalarıyla pansiyon binası olarak 1966 yılında yaptırılan şimdiki binasına taşınmıştır.

          1974 yılında ek işlik binası yapılmış ,1979-1980 yılında lise kısmı eğitim ve öğretime açılmış ve ilk      mezunlarını 1982 yılında vermiştir.Kısıtlı imkanlara rağmen bir çok öğrencisi çeşitli branşlarda üniversitelere girmişlerdir.Bunlar arasında çok sayıda öğretmen ,avukat,inşaat mühendisi ve Boğaziçi Üniversitesi Kamu Yönetimini bitirerek bankalarda çalışan eski öğrencilerimiz bulunmaktadır.

          Son yıllarda göstermiş olduğu üniversite kazandırmadaki başarı oranı son üç yıl baz alındığında 91 öğrenci sınava katılmış ve sınava katıldıkları ilk yılında 6 öğrenci üniversite sınavını kazanarak % 6.6 başarı oranı yakalanmıştır.

        Okulumuz aynı zamanda öğrenci sayıları ile mezun olan öğrenci sayıları açısından da son derece kayda değer bir başarı yüzdesi tutturmuştur. Son üç yıldaki son sınıf öğrenci sayısı 97 iken mezun olan öğrenci sayısı ise 94´tür. Ayrıca son üç yıl baz alındığında teşekkür alan öğrenci sayısı 58, takdir alan öğrenci sayısı ise 22´dir. Okulumuzun son üç yılındaki öğrenci sayısının 282 olduğu göz önünde bulundurulduğunda hiç azımsanmayacak bir başarı söz konusudur.

         Ayrıca okulumuzda her yıl düzenli olarak bir tiyatro ve şiir dinletisi . voleybol, futbol , masa tenisi, satranç turnuvaları düzenlenerek öğrencilerin sosyal ve kültürel alanda kişiliklerinin gelişimlerine önem vermektedir.

          Öğrencilerimiz bilinçli, ne istediğini bilen ve hayattan beklentilerin farkında olan bir düzeye sahiptir.

          Okulumuz disiplin olayları açısında Türkiye genelinde hiç olay olmaması açısından örnek gösterilebilecek bir yapıya sahiptir. Okulumuzun çevresinde de okulumuzu olumsuz yönden etkileyebilecek mekanların olmaması öğrencilerimizi pozitif olarak etkilemektedir.

         Okulumuzda var bilgisayar laboratuarı internet bağlantısı ile öğrencilerin her zaman kullanımına açık olarak hizmet vermektedir. Öğrenciler Hem araştırma yapabilmekte hem de değişen dünya ve teknolojiden anında haber alabilmektedirler.

       Öğretmenlerimizin tamamının genç olması hem eğitim  açısından hem de öğrencilerle arasında kuşak farkı bulunmamasından öğrenci öğretmen iletişimini en üst seviyeye çıkarmakta ve başarı oranlarını artırmaktadır.      

       Okulumuz 2011 yılında tamamlanan yeni okulla birlikte öğrencilerine daha iyi hizmet sunma çalışmalarına devam edecektir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.12.2012 - Güncelleme: 19.12.2017 14:45 - Görüntülenme: 1621
  Beğen | 0  kişi beğendi